På tide å tømme tenketanken?

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/5/a/9/etopentsinn.no/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/5/a/9/etopentsinn.no/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/5/a/9/etopentsinn.no/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/5/a/9/etopentsinn.no/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/5/a/9/etopentsinn.no/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

En positiv tanke er såvisst mye mer kraftfull enn en negativ tanke.
Men når negative tanker kommer i hodet er det bedre å erkjenne dem i stedet for å fornekte dem. En negativ tanke er bare et tegn på at universet viser oss «dette er noe du må tenke igjennom på nytt». Forsøk å føle følelsen som kommer med tanken. Si til deg selv at det er greit at den negative tanken er der, men at du forventer at den går bort igjen.


Vi oversvømmes i pressen om makten som ligger i positiv tenking. Mange misforstår denne visdommen til å bety at det ikke er greit å ha negative tanker, følelser eller ha en dårlig dag.
Dette kan lede til mistenksomhet i forhold og livet generelt. Kanskje man til og med blokkerer negative tanker slik at de ikke får lov til å komme opp til overflaten. Man undertrykker dermed en del av seg selv som ber om å bli sett og hørt.


Når man undertrykker deler ved en selv, begraver det også vanskelige ting dypt inne i oss, for så å komme ut, når vi minst venter det. Hvis vi tillater oss selv å være 100 prosent menneskelige og erkjenne alle tanker, følelser og humørsvingninger som passerer gjennom oss, så skaper vi et mer bevisst forhold til oss selv.


I stedet for å blokkere tanker som vi ser på som negative, kan vi observere dem ,for så å gi slipp på dem. De setter seg bare fast når vi reagerer negativt mot dem eller undertrykker dem,og ute av syne, begraves de i vårt ubevisste sinn. En ting er å ha tanker som kommer når man er i ferd med å heale seg selv. Da er tankene en del av helbredelsesprosessen. Hvis tankene som kommer da blir skyvet vekk, vil prosessen ta lenger tid.

En annen ting er tanker vi tenker om oss selv, om en annen person, eller en situasjon, som kommer snikende uten at du merker dem. De kommer rett og slett fordi du er vant til å tenke dem. En metode da er å knipse med fingrene, ringe i en liten bjelle eller liknende. Da blir man mer bevisst på de negative tankene og man gir beskjed til hjernen at disse tankene vil du ikke ha.


Når vi frykter negative tanker, løser vi kanskje dette ved å få en mer vennligere holdning til oss selv, ved å stole på vår nedarvede generelle godhet i mennesket. Spør deg selv, hva ville jeg gjort hvis en venn kom med et problem. Sannsynligheten for at du ville hjulpet en venn er stor. Uten å fordømme eller komme med beskyldninger. Behandle deg selv på samme måte. Vær din egen bestevenn.


Når vi ser vår sanne indre verdi, så vil ikke noen mørke skyer, som passerer gjennom bevisstheten, forstyrre oss. Vi ser de mer for hva de er, små mørke skygger som passerer forbi. Slik at en voksende sky av egenverd og sannhet kan komme frem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *