Lyd som Medisin

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/5/a/9/etopentsinn.no/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/5/a/9/etopentsinn.no/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/5/a/9/etopentsinn.no/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/5/a/9/etopentsinn.no/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598 Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /customers/5/a/9/etopentsinn.no/httpd.www/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Kan lyd helbrede mennesker? 

Av alle energiformer, er lyd kanskje den sterkeste. Lydenergi kan knyttes til den medfødte åndelige siden av mennesket. Lyd er kanskje kjernen til selve livet fordi det påvirker sinnet. Fra gammelt av er lyd kjent for å endre livskraften til en person med sin evne til å helbrede. 

Musikkterapi er for eksempel brukt for å lindre fysisk smerte og forbedre mentalt velvære hos Alzheimer pasienter. Der musikk kan hjelpe mot uro og gi bedre mestring. Likevel har vi bare skrapet overflaten når det gjelder å forstå lydens terapeutiske egenskaper. Men visste våre forfedre bedre enn oss? 

Barbara Marciniak skriver i sin bok, Earth “ Våre forfedre forsto at en enkel lyd kunne endre kroppens struktur og at lyder som er harmoniske, aktiverer noe i kroppen og skaper helbredelse” 

Boka avslører også at våre forfedre komponerte harmoniske sanger og salmer for å intensivere lydvibrasjoner og deres helbredende kapasitet.

I det gamle Egypt er det i nyere tid funnet pyramider som man tror utelukkende ble brukt til helbredelse av mennesket med lyd. Facinert av lydens vokaler visste egypterne om dennes akustiske kraft. 

De mente at lydene kunne generere vibrasjoner med helbredende virkning. Ved hjelp av en metode kalt ‘toning’ manipulerte de vokallyden ved hjelp av pust og stemme for å skape terapeutiske lyder.  

Det at Egypterne visste noe om lydhelbredelse gjør det interessant å se på dette fenomenet i nytt lys. 

Siden de oppdaget helbredende effekt av vokaler bygget de strukturer for å forsterke de terapeutiske effektene av lyd, under seremonier. Disse strukturene fant man i både templer og pyramidene spesielt langs området “The Band of Peace”.

Arkeolog Abd’el Hakim Awyan (bilde) sier i filmen The Pyramid Code at pyramidestrukturene langs The Band of Peace er harmoniske strukturer som brukte lyd av rennende vann gjennom en underjordisk tunnel for å helbrede sykdommer.  

The Pyramide Code (YouTube)

Han forklarer: ”Hvert kammer i pyramiden har et spesifikt harmonisk avtrykk av hulrommene i menneskekroppen”. Lydhelbredelsesteknikker ble deretter brukt for å gjenopprette pasienten til de rette harmoniene.   

Han sier videre at i den skakke pyramiden Senferu i Dashur hvor Sen betyr “dobbelt” og feru betyr “harmoni”.  Denne pyramiden har to forskjellige kamre som produserer to forskjellige lydfrekvenser. Disse frekvensene forsterkes innenfor pyramideveggene for å skape enorme felt med harmonisk resonans som gjenoppretter balanse i en menneskekropp. 

Ideen med å helbrede kroppen ved hjelp av lyd kan kanskje virke u-realistisk men enkelte eksperter mener at det er noe i det. 

Forsker, forfatter, oppfinner og mystiker Itzhak Bentov (bilde) sa at en sykdom ikke er noe annet enn en ubalanse av et eller annet organ i kroppen fordi når en celle er syk endres frekvensen og den begynner å vibrere annerledes. Når en sterk harmoniserende rytme blir brukt kan den feilfungerende cellen reparere seg selv. 

Vi vet ikke sikkert om Egypterne visste om mysteriene når det gjelder lydhelbredelse og om de bygde monumenter til terapeutiske formål. Funn kan tyde på det, å dette bør oppmuntre oss til å se på denne eldgamle visdommen i en nytt lys. 

Kilder; 

Soulveda.com 

musikkbasertmiljøbehandling.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *